Noord-Spanje villa
workshops

CasaCatalunya

E-mail

Kantoor Costa Brava: C/. Pintor Fortuny 2
17320 Tossa de Mar

Telefoon:
687 304 945
vanuit NL +00 34

Vraagprijs is vraagprijs en vragen staat vrij

Onderhandelen is altijd mogelijk

Niet leuk misschien, maar altijd zinvol

Niet iedereen wil onderhandelen over de koopprijs van wat hij erg graag wil hebben. En verkopers evenmin want die willen de hoogste bieder als koper van hun huis. In Spanje zijn twee dingen rondom het kopen en verkopen van een huis zeer belangrijk, de prijs die gevraagd wordt en de prijs die betaald wordt.
Daar tussenin zit het spel dat hard gespeeld wordt waarbij emotie geen rol van betekenis mag hebben anders wint bij voorbaat de verkoper.

Opslagen

De verkoper laat tal van zaken over aan anderen, bij het huis op deze site is dat onder andere de bezichtigingen. Maar ook de promotie en afwikkeling zijn in handen van derden. In Spanje betaal je niets Provisie Spaanse makelaar totdat een huis verkocht is. Daarom ook tref je een huis vaak aan bij meerdere makelaars.
CasaCatalunya bedingt nimmer exclusiviteit maar wel een LAAGSTE PRIJSGARANTIE omdat wij geen partijen bij elkaar brengen en dat later de koper tot de ontdekking moet komen dat het huis elders goedkoper te koop heeft gestaan.
Makelaars spreken vooraf af welke beloning zij krijgen, is die hoog, dan zijn zij vaak bereid geld uit te geven voor marketing. Maar ook zakken zij dan al vaak direct met de prijs, in feite duiken zij onder de met de verkoper afgesproken vraagprijs.

Maar bij dergelijke makelaars bent u altijd duurder uit. Zij kennen de markt en hun collega's, onderlinge prijsafspraken moet u niet uitsluiten. Onder een prijs verkopen die volgens de makelaar haalbaar is doen ze niet snel omdat dat hen zelf marge scheelt.
Dat zo'n makelaar minder moeite doet is evident.

Waar u het als koper dus van moet hebben is dat er tussen de bemiddelaar en de verkoper een vaste afspraak is waarbij de kosten voor rekening van de makelaar zijn en de beloning onafhankelijk van de verkoopprijs van het huis.

Onderhandelen zonder emotie

Wij zeggen wel eens, "uw emoties kosten u geld". Als een verkopend makelaar 'ruikt' dat u een huis graag wilt hebben zal dat een ongunstige invloed hebben op de prijs. Wij hebben wel eens meegemaakt dat alles in kannen en kruiken leek maar dat de verkoper toch nog even tien mille meer wilde vangen.
De dame die het huis wilde kopen had twee dagen voor de afwikkeling met de vrouw van de verkoper gebeld en tijdens dat 'oh zo gezellige gesprekje' iets gezegd waardoor de vrouw direct haar man inlichtte en er extra geld op tafel moest komen. En zo lang er niets getekend is loopt u dit soort risico's.

Via CasaCatalunya onderhandelen wij vaak voor kopers zonder zelfs verder betrokken te zijn bij een verkoop. Het scheelt altijd geld. Alle waar naar zijn geld, maar voor emotie koopt u zelf helemaal niets.

Laagste prijsgarantie

Ook de verkoper van deze villa heeft ons verzekerd dat het huis nergens goedkoper wordt aangeboden en zeker niet verkocht. Omdat wij onafhankelijk zijn en onze beloning dus niet afhangt van de prijs die deze villa oplevert weet u twee dingen:
Laagste prijs garantie

  1. er is ruimte voor onderhandelingen
  2. u krijgt deze villa gegarandeert tegen de laagst mogelijke prijs
Als wij de onderhandelngen aangaan met de verkoper is dat met een open vizier. U huurt ons in en betaalt daar de vergoeding voor die daarvoor staat. Alles hieromtrent kunt u vinden op ons website nadat u een gratis registratienummer heeft aangevraagd en ontvangen.
Wij zjn pas tevreden als een klant een goed gevoel overhoudt aan onze tussenkomst.

Na de koop, ook niet onbelangrijk

Wij onderhouden graag ook na de totstandkoming van een verkoop contact met onze klanten. Niet in de laatste plaats vanwege onze overige diensten, zoals het aanvragen van gas, water en licht maar ook voor onderhoud en beveiliging.
Als u niet in uw Spaanse huis bent wilt u wellicht dat er maandelijks iemand langs gaat om te kijken of alles nog goed gaat. Alleen als u tevreden bent over de afwikkeling van de koop en ons vertrouwt blijft u klant bij ons. En dat is wat wij graag willen, een bestendige relatie opbouwen met al onze relaties.