Noord-Spanje villa
workshops

CasaCatalunya

E-mail

Kantoor Costa Brava: C/. Pintor Fortuny 2
17320 Tossa de Mar

Telefoon:
687 304 945
vanuit NL +00 34

Noord Spanje

Waar u aan moet denken

Voor- en nadelen

Ieder plekje heeft zijn voor- en nadelen. Wij vinden het in de zomer te warm in Zuid-Spanje maar in januari en februari kan het in Catalonië net zo koud en nat zijn als in Nederland. De foto zegt eigenlijk alles Catelonie al. De wolkenpartij lijkt qua vorm op Catalonië, de zon schijnt, maar het is niet alleen maar zonneschijn, de avonden kunnen zeker tijdens de wintermaanden behoorlijk fris zijn.

Als je eenmaal voor Noord-Spanje bent gevallen snap je niet dat er nog mensen naar het zuiden gaan.

Als u zich permanent wilt vestigen in Spanje moet u in een comfortabel en aangenaam huis vertoefen. Een huis dat in de zomer koel is want in Noord Spanje kan het tropisch warm worden. Niet zo heet en droog als in het zuiden maar een villa is niet voor niets een villa.
De kust van de Costa Brava ligt binnen handbereik als u deze villa koopt. Niet voor niets wordt de Costa Brava ieder jaar uitgeroepen tot mooiste stukje van Spanje met de lekkerste stranden en het schoonste zeewater van Europa.
De binnenlanden van Catalonië spreken als boekdelen voor zichzelf. De ongerepte natuur in de beschermde gebieden zijn een weldaad voor de mens, aspirines kunt u thuislaten, u waant zich in en rondom de villa als in een paradijselijke oase.

Bereikbaarheid

De villa is zeer goed bereikbaar. U komt met het vliegtuig of de auto, in beide gevallen reist u snel en veilig over grote wegen, als u met het vliegtuig komt is Gerona een ideale aanvliegbestemming.
U kunt op het vliegeld een kleine auto permanent stallen of u rijdt met een taxi in een mum van tijd naar uw villa. Onze ervaring is dat naarmate de zoektocht naar een parel als een villa, gelijk aan deze, meer richting Barcelona gaat de prijs enorm stijgt. Dat komt niet doordat de kwaliteit beter is of de vraag ernaar groter maar puur omdat er minder fraaie villa's zijn voor het aantal mensen dat graag op een redelijk korte afstand van Barcelona wil blijven.
Dit soort villa's worden namelijk vaak voor de weekenden gebruikt en men wil nu eenmaal niet langer dan drie kwartier onderweg zijn. In het noorden is er meer om van te genieten, dat kent de Catalaan echter allemaal wel, die zoekt rust en gezelschap met andere Catalanen.

Het zuiden, nou goed, kijkt u zelf maar eens

Er is een trek op gang gekomen van kapitaalkrachtigen naar het noorden. Dat heeft alles te maken met de leegloop in het zuiden, iets wat in het noorden van Spanje niet is gebeurd. Veel dorpen en middelgrote Ronde van Spanje Vuelta plaatsen zijn daar spooksteden geworden waar zeker in de perioden buiten de seizoenen niets te beleven valt.
Er staan complete flatgebouwen te koop waar zelfs in de zomer soms niemand te vinden is. In het noorden zijn de huizenprijzen hoger, dat houdt ook een zeker publiek weg. De kwaliteit van leven staat in het noorden op een hoger plan.

Als u in vogelvlucht eens een goed beeld wilt krijgen van de diverse landschappen in Spanje kunt u voor het gemak eens kijken naar de ronde van Spanje, DE VUELTA.