Noord-Spanje villa
workshops

CasaCatalunya

E-mail

Kantoor Costa Brava: C/. Pintor Fortuny 2
17320 Tossa de Mar

Telefoon:
687 304 945
vanuit NL +00 34

Huis gekocht, en dan...

De afwikkeling

Hulp nodig? CasaCatalunya weet raad

Het 'ja' zeggen tegen een huis in Spanje lijkt een hele stap, en dat is het ook. U maakt een keuze die misschien wel uw leven lang invloed houdt. Uw vakanties gaan er anders uitzien, wellicht slijt u uw oude dag wel in een fraaie woning onder de Spaanse zon in plaats van in een verregend Nederland.
Als u uw huis weloverwogen heeft gekocht zult u veel plezier beleven aan uw beslissing. Daarom ook kiest CasaCatalunya een andere weg dan dat de meeste andere huizenbemiddelaars doen. Wij gaan uit van uw wensen en plezier en onder andere is een vlekkenloze afwikkeling dan vanzelfsprekend.

Vóór u uw handtekening zet

De Spaanse wet schrijft voor dat u begrijpt waarvoor u tekent. Iemand moet u dat uitleggen of de koopovereenkomst moet in de Engelse of Nederlandse taal zijn opgesteld. U kunt ook iemand meenemen die de stukken doorneemt en namens u, uiteraard waar u bij bent, optreedt.
Tekenen bij de notaris Maar niet zelden ziet u de stukken pas als u al bij de notaris zit. Wij vinden dat geen goede zaak. Thuis en op uw gemak met de hulp van iemand die de taal machtig is de stukken doornemen is veel geruststellender.

Bij de notaris

Eenmaal in het kantoor van de notaris is er geen weg meer terug. Maar dat spreekt voor zich. De papieren zijn klaar, de geldzaken geregeld, de handdruk is dan nog slechts een formele bekrachtiging van wat er de dagen ervoor besloten is.
Maar waar het op aankomt is dat de papieren ook direct worden ingeschreven. Wij verlangen van de notaris dat hij dat direct per fax doet. Niet 'diezelfde middag' of 'morgenochtend als eerste', nee, de inschrijving is met name voor u als koper van belang. Dat dient per direct te gebeuren. Dus per fax.

De sleutels

Met een klein papiertje draagt u een flinke som geld over, daar staat een rinkelende bos sleutels tegenover. De avond of morgen daarvoor heeft u de woning nogmaals gezien, wij maken een foto met datum waarop wij met u en de verkoper in het huis zijn.
De toestand waar het huis zich dan in bevindt is bepalend. Na het tekenen door de verkoper en de koper worden de sleutels overhandigd, de notaris laat de stukken faxen en de handen worden geschud. Het huis is van u.

Termen

Het zal u duizelen als u de eerste keer hoort van de termen die van belang zijn. Maakt u zich daar niet al te bezorgd over. Voor makelaars en het notariaat is dit gesneden koek, wij kijken naar iedere transactie alsof het onze eerste betreft en ons eigen huis, dan zie je namelijk niets over het hoofd.
Als u zich eens wilt verdiepen in wat zaken die een eigen huis in Spanje betreffen kunt u DEZE PAGINA bezoeken.